Digitale balie

Een afspraak maken kan heel eenvoudig. Hier kunt u zich inschrijven voor een eerste consult of een wijziging doorgeven. Ook is het mogelijk uw adres, verzekering of tandarts-
gegevens te wijzigen.
Naar digitale balie >>

Voor verwijzers

De samenwerking met u als verwijzer vinden wij belangrijk. Lees hier over onze werkwijze, contact met onze praktijk, een spoedconsult, onze behan-
deltechnieken en meer.
Verwijsformulier >>
Over verwijzen >>

2025

Wij wensen al
onze cliënten een mooi
gezond en gelukkig
nieuw jaar.



 




 

Nieuws

Kwaliteit, registratie en certificering praktijk 2023 >>

Privacy bij Bokhout en Prahl >>

Hygiene >>

Spoed

Voor spoedgevallen buiten praktijkuren kunt u bellen met:
Tandartsbemiddelingsbureau, 0900 8212230/ 020 3034500
Spoedtandarts OLVG: 0900 8602
 
Ortho EHBO
Heeft u last van klachten, maar heeft het geen spoed? Hier hebben wij een aantal adviezen opgesteld.
Naar adviezen >>

Onze werkwijze

Lees hier meer over onze werkwijze. Wij omschrijven hier het gehele proces vanaf het moment dat de eerste afspraak gemaakt wordt tot de laatste controle.
Onze werkwijze >>

Bereikbaarheid

Onze praktijk is gelegen in hartje Amsterdam, aan de Sarphatistraat tussen de Nederlandse Bank en het Amstel Hotel. Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 
Routebeschrijving >>

Onze werkwijze

Eerste consult
Na uw inschrijving nodigen wij u uit voor een eerste consult.
Tijdens dit eerste bezoek zal de orthodontist het gebit en het gezicht goed bekijken en aandachtig luisteren naar uw wensen en die van uw tandarts. Tijdens dit eerste bezoek wordt niet meteen een beugel geplaatst. De orthodontist informeert u eerst over de noodzaak en mogelijkheden van de behandeling. Ook ontvangt u een voorlopige indicatie van de kosten.
Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten precies weten waar ze aan toe zijn. Daarom omschrijven wij het gehele proces vanaf het moment dat de eerste afspraak gemaakt wordt. Voordat de daadwerkelijke behandeling aanvangt volgt er eerst een orthodontisch onderzoek en krijgt u een zo gedetailleerd mogelijke indicatie van de kosten. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u alleen voor een advies komt.
Actieve fase
De orthodontische behandeling bestaat uit twee fasen, de actieve en de retentie fase.
In de eerste, actieve fase wordt de afwijkende tand- en/of kaakstand gereguleerd door middel van één of meerdere beugels. Het doel is om de tanden en kiezen mooi in de rij te zetten en de kaken en tandbogen goed passend op elkaar te krijgen. Tijdens de behandeling vindt regelmatig een beugelcontrole plaats. Afhankelijk van het type beugel gebeurt dat eens in de vier tot tien weken. De duur van de behandeling is onder andere afhankelijk van: de ernst van het probleem, de gebitsontwikkeling, de groei en ontwikkeling van de kaken en de medewerking van de patiënt. Voor het slagen van de behandeling is het belangrijk dat de instructies van de orthodontist worden opgevolgd.
Orthodontisch onderzoek
Indien een behandeling nodig blijkt volgt een ‘orthodontisch onderzoek’. Dit bestaat uit het maken van een 3-D scan van de boven- en onderkaak, röntgenfoto’s en lichtfoto’s. Met behulp van deze gegevens en de gegevens van het consult wordt een behandelplan opgesteld. In een gesprek lichten wij dit toe en wordt ook uw tandarts geïnformeerd over het behandelplan. Het kan ook zijn dat de orthodontist adviseert niet tot behandeling over te gaan of om nog even (af) te wachten. In dat laatste geval ontvangt u op een later tijdstip een nieuwe oproep.
Retentie fase
In de retentie fase wordt het bereikte resultaat zo goed mogelijk vastgehouden. Dit gebeurt bijna altijd met retentiespalken. Een retentiespalk is een dun kettinkje bevestigd aan de binnenkant van de boven- en ondertanden. Ook wordt er uitneembare hoesjes geplaatst. Na ongeveer een jaar wordt de zorg overgedragen aan uw eigen tandarts. Net als bij mensen die geen beugel hebben gedragen kunnen uw tanden en kiezen nog verschuiven. Wij informeren u op welke manier dit zo veel mogelijk kan worden voorkomen.
Beugels en technieken
Bokhout & Prahl Orthodontisten werken met diverse beugels en technieken.
Welke beugels gebruikt worden is afhankelijk van de leeftijd van de patiënt en de orthodontische afwijking. Bij kinderen wordt soms begonnen met uitneembare apparatuur zoals activatoren (blokbeugels), headgears (buitenbeugels) en lipbumpers. Vervolgens wordt de behandeling voortgezet met een vaste beugel (slotjes/brackets) of met Invisalign. Het kan ook dat de behandeling meteen wordt begonnen met een vaste beugel of Invisalign.