Digitale balie

Een afspraak maken kan heel eenvoudig. Hier kunt u zich inschrijven voor een eerste consult of een wijziging doorgeven. Ook is het mogelijk uw adres, verzekering of tandarts-
gegevens te wijzigen.
Naar digitale balie >>

Voor verwijzers

De samenwerking met u als verwijzer vinden wij belangrijk. Lees hier over onze werkwijze, contact met onze praktijk, een spoedconsult, onze behan-
deltechnieken en meer.
Verwijsformulier >>
Over verwijzen >>

Zomersluiting

De praktijk is gesloten van
maandag 29 juli t/m zondag 25 augustus.

Vanaf dinsdag 26 augustus zijn
wij weer open. 
 

Nieuws

Kwaliteit, registratie en certificering praktijk 2023 >>

Privacy bij Bokhout en Prahl >>

Hygiene >>

Spoed

Voor spoedgevallen buiten praktijkuren kunt u bellen met:
Tandartsbemiddelingsbureau, 0900 8212230/ 020 3034500
Spoedtandarts OLVG: 0900 8602
 
Ortho EHBO
Heeft u last van klachten, maar heeft het geen spoed? Hier hebben wij een aantal adviezen opgesteld.
Naar adviezen >>

Onze werkwijze

Lees hier meer over onze werkwijze. Wij omschrijven hier het gehele proces vanaf het moment dat de eerste afspraak gemaakt wordt tot de laatste controle.
Onze werkwijze >>

Bereikbaarheid

Onze praktijk is gelegen in hartje Amsterdam, aan de Sarphatistraat tussen de Nederlandse Bank en het Amstel Hotel. Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 
Routebeschrijving >>

Adviezen ortho ehbo

Een uitneembare beugel is helemaal kapot of doet erg pijn.

Laat de beugel uit en maak zo snel mogelijk een afspraak. Meestal kan de beugel worden gerepareerd. Vergeet u niet de modellen waarop de beugel is gemaakt mee te nemen?

Een uitneembare beugel drukt op het tandvlees.
De beugel kan worden uitgelaten en maak zo snel mogelijk een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen of de draadjes moeten worden aangepast.
Een uitneembare beugel is kapot, maar u kunt hem nog wel dragen.
Blijf de beugel dragen en bel voor een afspraak. Vergeet u niet de modellen waarop de beugel is gemaakt mee te nemen?
Er zit bij een vaste beugel een slotje (bracket) los.
Als het niet erg stoort, kan het blijven zitten, bel wel voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was of voorzichtig voorgekauwde suikervrije kauwgum op en bel voor een afspraak. Stop met het dragen van elastieken als die aan de losse bracket vastgemaakt zouden moeten worden.   
Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of tong.
Probeer het irriterende deel van de beugel terug te buigen. Lukt dat niet, bedek dan het irriterende deel van de beugel met een bolletje was of voorzichtig voorgekauwde suikervrije kauwgum en bel voor een afspraak.
Er is bij een vaste beugel een ketting-elastiek losgeschoten.
U kunt alles wat stoort of los zit eraf knippen en bellen voor een afspraak. 
Er zit bij een vaste beugel een bandje om een kies los.
Als het bandje stoort, kan het met een bolletje was of voorzichtig voorgekauwde suikervrije kauwgum bedekt worden. Stop met het dragen van de uitneembare beugel en/of van elastieken als die aan het losse bandje vastgemaakt zouden moeten worden. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Maak zo snel mogelijk een afspraak om het bandje weer vast te laten zetten. Neem de uitneembare beugel dan ook mee.
Het bandje om de kies, waar de uitneembare beugel aan vast wordt gemaakt, zit los.
U kunt de uitneembare beugel uitlaten. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Als het bandje stoort, kan het met een bolletje was of voorzichtig voorgekauwde suikervrije kauwgum bedekt worden. Maak zo snel mogelijk een afspraak om het bandje weer vast te laten zetten en neem het bandje mee als het helemaal is losgekomen. Neem de uitneembare beugel dan ook mee.
Het draadje achter mijn tanden zit los of is gebroken, maar het doet geen pijn.
Bel even voor een afspraak om het te laten repareren.
Het draadje achter mijn tanden zit los en prikt in mijn tong.
Bel de praktijk om het probleem op te lossen. In het weekend mag het draadje er eventueel zelf uitgetrokken of afgeknipt worden als het te erg irriteert.
Mijn tanden zijn gevoelig.
Na de plaatsing van een beugel of na een controlebezoek kunnen de tanden en kiezen een paar dagen gevoelig zijn. Dit is binnen de orthodontie een onaangename maar normale bijwerking. Mocht het nodig zijn dan kunt u een pijnstiller nemen, bij voorkeur paracetamol.